Samen eten is gezelliger dan alleen!

Onder deze noemer vond woensdag 4 januari de Nieuwjaarsbrunch plaats in Ontmoetingscentrum De Rietschoot in Koedijk.

“Het idee stamt al van 2015, maar o.a. door de coronamaatregelen is het er nu pas van gekomen” aldus initiatiefnemer en buurtbewoner Wim Smit.
“Voor alleenstaande mensen zijn de feestdagen niet altijd een feest, daarom willen het nieuwe jaar vooral samen gezellig starten. Kerstmaaltijden en een Nieuwjaarsborrel zie je overal al. Een Nieuwjaarsbrunch is dus redelijk uniek.”
Om het voor iedereen betaalbaar te maken, werd de brunch gesponsord door de Regiegroep Daalmeer/Koedijk en de Rietschoot. Met een deelnamebedrag van €5 en korting voor AlkmaarPas-houders, was het laagdrempelige manier om samen te komen.

De brunch is een doorslaand succes gebleken. Bijna 100 gasten uit Koedijk en omgeving namen plaats aan de rijk gevulde tafels.
De 30 vrijwilligers en werknemers van De Rietschoot zorgden ervoor dat het aan niets ontbrak. Door bediening aan tafel konden de gasten rustig blijven zitten en met de andere tafelgasten kennismaken. Daarnaast konden zij genieten van het geweldige optreden van Pop- en showkoor Heartbeat met verschillende nummers uit de Top 2000.

De middag werd afgesloten met een verloting. Met een voldaan gevoel vertrokken de gasten weer huiswaarts.
Tot volgend jaar!

Bekijk hieronder de video met foto’s van de brunch gemaakt door Carlo Tamis:

Laat een reactie achter